Azjatyckie makarony - co oferują producenci?

Azjatyckie makarony - co oferują producenci?

Dania kuchni azjatyckiej bazują nie tylko na ryżu, ale też makaronach, będących podstawowym składnikiem potraw z woka oraz zup. Można je prażyć, smażyć, gotować oraz serwować na rozmaite sposoby, zarówno z mięsem, jak i warzywami. Tak duża różnorodność potraw sprawia, że rzadko się nudzą i wpasowują się także w gusta najmłodszych. Miłośnicy tej kuchni sięgają chętnie po makarony ryżowe, spożywane często w południowej oraz wschodniej części Azji. Są one produkowane z mąki ryżowej i zawierają duża ilość węglowodanów. Ponadto odznaczają się niższym indeksem glikemicznym w porównaniu do ich pszenicznych odpowiedników.

Opisywane makarony wyróżniają się przezroczystą strukturą i nie potrzebują długiego gotowania. Niektóre wystarczy jedynie zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut, by były gotowe do spożycia. To świetna opcja dla osób chcących uniknąć spożywania nadmiernych ilości błonnika, soli oraz glutenu. Zainteresowani zakupem takich artykułów korzystają chętnie z oferty sklepu Harmonia Smaków. To znana firma oferująca azjatyckie makaronyzawierające w swoim składzie:

  • fosfor,
  • sód,
  • witaminy z grupy B,
  • miedź,
  • żelazo,
  • selen.

Miłośnicy kuchni azjatyckiej nabywają równie chętnie makaron Soba z mąki gryczanej, nieco rzadziej pszennej. Jest on łatwy w przygotowywaniu i może być dodawany do zup typu pho lub ramen.